تامین برق در خودرو، از باتری تا دینام


همانطور که میدانید برق، نیروی محرکه خودروهاست.از روشن کردن موتور تا عملکرد چراغ‌ها، بوق و سایر تجهیزات الکترونیکی، همه به برق متکی می باشند. اما ممکن است این سوال مطرح شود که این برق از کجا می‌آید و چگونه در خودرو توزیع می‌شود؟ در این مقاله، به بررسی سیستم برق‌رسانی خودرو و نقش قطعات برقی در آن می‌پردازیم.با ما همراه باشید.

منابع تامین برق در خودرو

  • باتری: باتری، در واقع قلب سیستم برق‌رسانی خودرو به شمار می آید. این قطعه انرژی الکتریکی را ذخیره کرده و در زمان نیاز، مانند روشن کردن موتور در ابتدای کار، آن را آزاد می‌کند. باتری‌های خودرو نیز از نوع سرب-اسیدی هستند و ولتاژ آن‌ها 12 ولت است.
  • دینام (آلتناتور): دینام قطعه‌ای است که انرژی مکانیکی چرخش موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این انرژی علاوه بر تامین برق مورد نیاز قطعات برقی خودرو، برای شارژ مجدد باتری نیز استفاده می‌شود.
  • رگولاتور ولتاژ: این قطعه ولتاژ خروجی دینام را تنظیم می‌کند تا از آسیب دیدن باتری و سایر قطعات برقی جلوگیری شود. رگولاتور، ولتاژ را در محدوده مشخصی نگه می‌دارد.

نحوه عملکرد سیستم برق‌رسانی

هنگامی که کلید استارت را می‌چرخانید، باتری جریان الکتریکی را به استارتر تامین می‌کند. استارتر موتور را به حرکت در آورده و پس از روشن شدن موتور، دینام شروع به تولید برق می‌کند.برق تولید شده توسط دینام، پس از عبور از رگولاتور، به باتری و سایر قطعات برقی خودرو مانند چراغ‌ها، بوق، سیستم جرقه‌زنی و... می‌رسد.لازم به ذکر است که بخشی از برق تولید شده توسط دینام، برای شارژ مجدد باتری استفاده می‌شود تا باتری همیشه آماده استفاده باشد.

نقش قطعات برقی در خودرو

  • استارتر: همان‌طور که ذکر شد، استارتر برای روشن کردن موتور استفاده می‌شود.
  • بوبین: بوبین ولتاژ پایین باتری را به ولتاژ بالای مورد نیاز برای ایجاد جرقه در شمع تبدیل می‌کند.
  • شمع: شمع با ایجاد جرقه، مخلوط سوخت و هوا را در سیلندر مشتعل می‌کند.
  • چراغ‌ها: چراغ‌های جلو، عقب و راهنماها برای دیده شدن خودرو در شب و روز ضروری هستند.
  • بوق: بوق برای هشدار دادن کاربرد دارد.
  • رله‌ها و فیوزها: رله‌ها و فیوزها از مدارهای الکتریکی در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت می‌کنند.
  • سنسورها: سنسورهایی مانند سنسور اکسیژن و دمای آب، اطلاعاتی را به واحد کنترل الکترونیکی ارسال می‌کنند تا عملکرد موتور بهینه شود.

اهمیت نگهداری از قطعات برقی خودرو

باتری را به طور مرتب چک کنید و در صورت نیاز آن را شارژ یا تعویض کنید.همچنین از تسمه دینام اطمینان حاصل کنید که سفت و سالم باشد.در صورت خرابی رگولاتور، باتری به سرعت تخلیه شده و ممکن است به سایر قطعات برقی نیز آسیب برساند.سیم‌کشی خودرو را به طور مرتب بررسی کنید تا از سالم بودن عایق‌ها و اتصالات اطمینان حاصل کنید.
همانطور که در این مطلب گفته شد، سیستم برق‌رسانی خودرو از چندین قطعه برقی تشکیل شده که هر کدام نقش مهمی در عملکرد خودرو ایفا می‌کنند. در هنگام‌تعویض قطعات برقی خودرو، مشورت با مشاوران تاپیک کالا کمک بزرگی به شما خواهد کرد و شما  با شناخت این قطعات و اهمیت نگهداری از آن‌ها، می‌توانید از عملکرد صحیح خودروی خود اطمینان حاصل کنید.

 

طراحی سایت : ره وب

09128882740